Veelgestelde vragen
Hier vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen over het Muhka. Of je nu wilt weten over onze openingstijden, bereikbaarheid of toegankelijkheid van het museum, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.
Bezoek
Is het M HKA open? Het M HKA is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11 tot 18 uur. Elke laatste zondag van de maand, tijdens M HKA Laat, is het museum open tot 21 uur. Meer over de openingstijden
Is het M HKAFE, het museumcafé geopend? Je bent welkom in het museumcafé tijdens de openingstijden van het museum, van dinsdag tot en met zondag, van 11 tot 18 uur. Reserveren is niet mogelijk. Bij mooi kan je ook terecht op het dakterras. Wist je dat je in het museumcafé een mural van Keith Haring kan bewonderen. En op het dakterras kan je wegdromen in Skyspace van James Turrell. Ontdek hier meer kunstwerken die in dialoog gaan met het gebouw
Hoe kan ik drukte vermijden? Tussen 14 en 17 uur is het vaak drukker in het museum. Wil je een rustiger moment? Bezoek het museum dan voor 14 uur.
Mag mijn jas en tas mee het museum in? Jassen, tassen en paraplu’s zijn niet toegestaan in het museum. Je kan ze opbergen in de gratis lockers aan de inkom. Een handtas mag wel mee naar binnen.
Kan ik gebruikmaken van een vestiaire of locker? Ja, er is een onbewaakte vestiaire voor groepen en er zijn gratis lockers aan de inkom voorhanden. De lockers werken met munten van 1 euro. Je kan ook een jeton aan de balie verkrijgen.
Hoelang mag ik in het museum blijven? Je mag zo lang blijven als je wilt tijdens de openingsuren.
Kan ik tijdens mijn bezoek lunchen? Je kan lunchen in het inpandige M HKAFE, het museumcafé met dakterras, op de 4e verdieping.
Te zien en te doen
Welke tentoonstellingen zijn er te zien? Bekijk het overzicht met tentoonstellingen die nu en binnenkort te zien zijn in het Muhka.
Waar kan ik de vaste collectie bekijken? De collectie van het M HKA is voortdurend in beweging. Wisselende collectiepresentaties zetten telkens andere werken in de kijker. Gratis te bezoeken in de collectievleugel op het gelijkvloers. Het museum speelt hiermee in op de actualiteit, toont recente aanwinsten en houdt de vinger aan de pols van de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst.
Hoe is het Muhka ingedeeld? Het Muhka programmeert zowel grootschalige tentoonstellingen als intieme presentaties, van gevestigde kunstenaars en aanstormend talent. Je ontdekt ze in de verschillende tentoonstellingsruimtes in het museum. Elke ruimte met een eigen concept, vorm en ritme.
Is er een grondplan van het museum? Je vindt hier een grondplan van het museum. Op de begane grond vind je de inkomhal met leeszaal, infobalie en museumshop. Links van de leeszaal ligt de collectievleugel. Rechts achter de infobalie ligt de In Situ-ruimte. Op de 1e verdieping is er het Salon. Op de 2e verdieping programmeert het M HKA de grote tentoonstelling. Op de 4e verdieping kan je op adem komen in het M HKAFE, het museumcafé met dakterras. Op de 5e verdieping openen we elke maand een nieuwe INBOX-presentatie. Opening elke laatste donderdag van de maand, tijdens M HKA Laat. Op de 6e en laatst verdieping vind je tot slot de Superhost-ruimte.
Is er een audioguide? Er is geen audiogids voorhanden, omdat al onze presentaties elke 4 maanden wisselen.
Welke activiteiten zijn er? Bekijk het overzicht met activiteiten.
Zijn er activiteiten op maat van families? Bekijk het aanbod voor families en kinderen.
Wat organiseert het Muhka voor volwassenen? Bekijk het aanbod voor volwassenen.
Kan ik het Muhka bezoeken met een groep? Bekijk het aanbod voor groepen.
Vertoont het Muhka ook film? De Cinema, de filmwerking van het Muhka is ondergebracht in De Studio. Op het programma staat het beste van wat cinema te bieden heeft: naast meesterwerken uit de filmgeschiedenis vertonen we ook de relevante cinema van nu, de klassiekers van morgen.
Kan ik met mijn klas het Muhka bezoeken? Bekijk het aanbod voor onderwijs.
Tickets
Moet ik vooraf tickets kopen of kan dat ook in het museum? Je kan tickets kopen aan de balie van het museum. Je hoeft niet vooraf een ticket te kopen. Het is momenteel niet mogelijk online een ticket te kopen.
Kan ik zonder ticket de museumshop bezoeken? Je kan de museumshop bezoeken zonder ticket, tijdens de openingstijden van het museum.
Kan ik zonder ticket het museumcafé bezoeken? Je kan het M HKAFE, het museumcafé bezoeken zonder ticket, tijdens de openingsuren van het museum.
Kan ik zonder ticket de collectievleugel bezoeken? Je kan de collectievleugel op de begane grond gratis bezoeken, zonder ticket dus. En dat tijdens de openingsuren van het museum. Hetzelfde geldt voor INBOX en Superhost, op de 5e en 6e verdieping van het M HKA. De leeszaal is eveneens gratis toegankelijk.
Is de Museumpas geldig in het M HKA? De Museumpas is bij ons geldig. Je bezoekt het museum dan gratis. Meer weten over reducties en kortingskaarten
Kan ik het M HKA gratis bezoeken met een studentenpas? Je bezoekt het museum een academiejaar lang gratis met de M HKA Student Pass.
Ik ben van de pers. Kan ik op vertoon van mijn perskaart binnen? Er is gratis toegang voor pers op vertoon van een perskaart. Gelieve ook de persverantwoordelijke te informeren over je bezoek.
Bereikbaarheid, toegankelijkheid & faciliteiten
Hoe kom ik bij het M HKA? Het M HKA is bereikbaar met de auto, de fiets, te voet en met het openbaar vervoer. Bekijk hier alle routebeschrijvingen.
Wat zijn de parkeermogelijkheden bij M HKA? Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de nabije omgeving van het museum. Zowel op straat als in een ondergrondse parking. Bekijk hier alle parkeermogelijkheden.
Zijn er faciliteiten voor mensen met een fysieke beperking? Het M HKA is goed toegankelijk voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel, rollator of buggy. Het gebouw is voorzien van een grote lift, alsook brede toegangen. Ook kun je een rolstoel lenen. Lees meer over de toegankelijkheid van het museum.
Zijn alle verdiepingen te bereiken met de lift? Je geraakt op alle verdiepingen met de lift, met uitzondering van de archiefpresentatie. Die is enkel te bereiken met een trap.
Is er een café in het museum? Je kan terecht in het M HKAFE, het museumcafé met dakterras, op de 4e verdieping van het museum. Te bereiken met de lift en de trap. Er is ook een aparte ingang naar het dakterras/ingang van het museumcafé in de Leuvenstraat. Het café is open tijdens de openingsuren van het museum. Je hebt geen toegangsticket nodig om naar het café te gaan.
Is er een bookshop in het museum? Neem een stukje van het museum mee naar huis. Kom snuisteren in de museumshop de begane grond. De shop is open tijdens de openingsuren van het museum. Je hebt geen toegangsticket nodig om de shop te bezoeken.
Rondleidingen & zaalverhuur
Kan ik rondleidingen volgen in het museum? Je kan het museum bezoeken onder begeleiding van een van onze bevlogen gidsen. Per gids worden maximaal 15 personen ingedeeld. Kijk hier voor meer informatie over gegidste rondleidingen.
Kan ik ruimtes huren en evenementen organiseren in het M HKA? Dat kan zeker. Bekijk hier de opties voor zaalverhuur.
Over het Muhka
Waarvoor staat ‘Muhka? Muhka staat voor Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Leer hier meer over het Muhka.
Bestaat het Muhka al lang? Op 20 september 1985 werd het Muhka officieel opgericht door de Vlaamse Gemeenschap, en op 20 juni 1987 werd het museum in gebruik genomen. Lees hier meer over de geschiedenis van het Muhka.
Komt er een nieuw museumgebouw voor het Muhka? Ja, met de nieuwbouw luidt de Vlaamse Gemeenschap een nieuw tijdperk in voor het Muhka. Lees hier meer over het nieuwe museum.
Wat zit er in de collectie van het Muhka? De Muhka-collectie telt zo’n 5.000 werken. De ruggengraat ervan zijn eigen aankopen en werken die door de Vlaamse Gemeenschap zijn verworven. Ontdek hier alles over onze collectie.
Zijn er vacatures bij het Muhka? Bekijk onze jobsite.
Geeft het Muhka ook publicaties uit? Jazeker! Geen klassieke museale catalogi voor het Muhka, maar eigenzinnige publicaties flankerend bij het tentoonstellingsprogramma. Het Muhka is ook mede-uitgever van het internationale kunsttijdschrift Afterall en publiceert regelmatig een bijdrage op het platform L’Internationale Online. Tevens maakt het Muhka online publicaties over tentoonstellingen, extra muros-projecten en samenwerkingen met andere organisaties.
Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.